Mérgek helyett natúrtiszta háztartás

Vegyük górcső alá a mosogatószereket:

Számtalan mosogatószer tartalmaz formaldehidet ami tulajdonképpen jó tartósítószer és antiszeptikus hatású. Holttestek balzsamozásánál is használt az 5-10%-os formalinoldat. A mosogatószerek összetételében a formaldehid esetleg formalin, formol, metil-aldehid néven szerepel. Ez a vegyszer károsíthatja a légutakat, a bőrfelületet, a központi idegrendszert. Tartós használat során a formaldehidnek allergén, rákkeltő és mutagén hatása van.

Ugyancsak megtalálható mosogatószerben a klór. Mosogatás közben még a klór kipárolgása is okozhat fejfájást, fáradtságot, égő érzetet a szemben és légzési problémákat. A háziasszonyok napjában minimum háromszor mosogatnak, természetesen mosogatószerrel, ez viszont azt jelenti, hogy egy nap háromszor lélegeznek be káros kipárolgásokat.

Azután van még egy nem ajánlatos vegyület, ami a mosogatószerekben található: a dietanolamin. Kémiai hatása alapján nagyon erős lúgnak számít, emiatt nyálkahártya irritációt tud előidézni, toxikus hatás fejt ki a májra, a szív- és érrendszerre, a vesékre és a gyomor- és béltraktusra.

A vegyszereknek kellemetlen szaga van de ezt elnyomják kellemes illattal, így aztán fel sem tűnik a nem kívánatos méreganyag. De az illatosító anyagok önmagukban is jó eséllyel váltanak ki nyálkahártya-irritációt és allergiát.

spulmittel-100-215

Választékunkban található a Life-care BIOHAUS mosogatója amely nem tartalmaz mérgező és irritáló anyagokat.

Tisztán természetes úton távolítja el az edényről a szennyeződést.
Egy kis csepp elég, kellemes narancs illattal és kiváló zsíroldó hatással rendelkező koncentrátumból.
Az én háztartásomban már csak ezt használom, teljes megelégedéssel!
Regisztráljon magának egy, kötelezettségmentes vásárlói fiókot itt, és rendelje meg a tiszta háztartáshoz szükséges, méreganyagmentes tisztítószereket!

 

 

Author: wiprelax

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .