Lizin a herpesz vírus ellensége

A lizin a herpeszvírus ellensége

A lizin az egyike az emberi szervezet egészséges működéséhez nélkülözhetetlen aminosavaknak.

A fehérjéinkben megtalálható 20 aminosav között vannak olyanok, amit nem tud a szervezetünk előállítani, ezeket kívülről kell pótolni, ezek között van a lizin is.
Amennyiben egy esszenciális aminosavból hiány mutatkozik, a többi aminosav sem tud beépülni, ennek következtéban hiánybetegségek alakulnak ki.

A lizin fontos szerepet tölt be a bőrünk és csontjaink felépítésében, segíti a kollagén képződését, hiánya esetén a kalcium sem tud beépülni a csontokba.
Nem véletlen, hogy manapság egyre több táplálékiegészítőben megtalálható.

A vírusokkal szembeni ellenállóképességben is óriási szerepe van a lizinnek, különösen a herpesz vírust emelném ki ezek közül.
Képes megállítani a herpesz kialakulását. A megfelelő mennyiségben bevitt Lizin, (3-6g), pár órán belül megszünteti az égető érzést, és 2-3 napon belül eltűnik a többi tünet is.

herpeszvírus az emberek 80%-ában megtalálható, és száz emberből húsznál visszatérő problémát is okoz, ami azt jelenti, hogy Magyarországon mintegy 2 millió embernek keseríti meg időről-időre azéletét.

 

A lizinnek a hiánya immungyengeséget okozhat, ami köztudottan a herpesz kialakulásának egyik oka.

Említettem, hogy a lizinnek fontos szerepe van a kollagénszintézisben, a kötőszöveteink egészségének a megtartásában, az artériák erősségének, rugalmasságának megőrzésében, a csontnövekedésben, továbbá egyes kutatások szerint megakadályozza a lerakódásokat az érfalon, ezáltal is erősítve érvédő hatását.

Összefoglalva az alábbi esetekben lehet a segítségünkre:

– szívproblémáknál
– vírusfertőzések esetén
– Herpes vírusnál
– magas vérnyomásnál
– immunerősítésre
– érszűkület megelőzésében
– csontok egészségének megtartására
-testépítők is hasznát vehetik az izomépítő hatásának köszönhetően.

Linus Pauling szerint napi megfelelő mennyiségű C-vitamin és l-lizin szedésével megelőzhetők lennének a szívbetegségek, illetve csökkenthetők azoknak a kockázatai.

 

 

 

vonal kek 630 5

Author: wiprelax