Miért kell a Lecitin?

A csapból is azt halljuk, hogy a civilizációs tömegtáplálék ma nem nyújtja azokat az alapanyagokat a szervezetünknek amire az egészséges élethez szükség volna.
Lehet ebben kételkedni de talán nézzük meg huto trtalmami van egy átlagos családi hűtőben?

Különféle tubusban, üvegben tartósítószerrel készült szószok, lekvár, ízes krémek ami nem romlik meg egy hét alatt sem. Azután van még ott futószalagon tojt tojás, januárban pirosra emlékeztető paradicsom, üdítő és egyéb italok melyeken a nem bevallott tartósítószert hiába is keressük, attól az még benne van, csak legfeljebb a kötelezően felsorolandók között a kíbúvókat megtalálták így mi azt nem látjuk. Sorolhatnám még tovább de szerintem ezzel mindnyájan tisztában vagyunk.

És mi a helyzet ha készételt csinálunk ami jó esetben saját termelésű, a kertünkből származik? Sietve bedobjuk a mikróba megmelegíteni, így az a kevés élő anyag is odavész ami még a gyomrunkba juthatott volna.
Ennek következménye az úgynevezett civilizációs betegség ami mindenkinél más helyen okozhat problémákat. Gyakran dominóelven működve egyik nyavalya következik a másik után vagy abból.

A civilizációs betegség összetett, több tényező együttes hatása okozhatja és fokozhatja a magunkon tapasztalt tüneteket. Tény, hogy nem söpörhető a családi szőnyeg alá!

Sokminden hiányzik az étkeinkből azonban kis lépésenként hozzájuthatunk azokhoz amikből vészes hiányt szenvedünk. Egyik ilyen anyag a lecitin.

A lecitin az emberi szervezet életfontosságú, zsírtermészetű anyaga, melyre minden sejtnek szüksége van. Részt vesz az immunrendszer működésben és valamennyi testfunkciónkban. A modern, (élelmünket nagyipari módon átalakító) élelmiszeripar a zsírszegény táplálkozás túl kevés lecitint tartalmaznak és ez sok problémának a gyökere. Hiánya számtalan testi és szellemi problémát okozhat, ezért esik szó ennek pótlásáról egyre gyakrabban.

A lecitinnek az agyra és az idegekre gyakorolt hatásáról már régóta tudunk. Prof. dr. Ziesel e tudásra alapozva újabb kutatásokat végzett. Úgy gondolja, hogy a lecitin mindenekelőtt az agy táplálkozási központjának fejlődéséhez fontos. Ez a központ már embrionális fázisban kifejlődik. Van egy meghatározott időtartam, amely alatt az agy felépítéséhez a lecitin szinte elengedhetetlen. Amennyiben a várandós anya a terhessége alatt rendszeresen lecitint fogyaszt, megnöveli annak az esélyét, hogy születendő gyermeke jobb gondolkodási képességet szerezzen, sőt annak a lehetőségét is megadja gyermekének, hogy későbbi életében tovább maradjon szellemileg és testileg egészséges.
forrás:http://www.hazipatika.com/taplalkozas/anyagcsere/cikkek/ep_testben_ep_lelek_lecitin/20020410103236

 

 

vonal kek 630 5

30/596-4021,  wiprelax@gmail.com
Egészség és szépség neked!
WiPiroska

Author: wiprelax

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .